A budapesti Szinkronkorcsolya Világbajnokság kiemelt támogatója a Ricoh Hungary Kft.

forrás: Prím Online, 2016. március 2. 18:50

Április 7. és 9. között Budapest ad otthont az ISU Szinkronkorcsolya Világbajnokságnak. A rangos világesemény főtámogatója a sport iránt globális szinten is elkötelezettséget vállaló Ricoh hazai leányvállalata, a Ricoh Hungary Kft.

A Ricoh Hungary Kft. a mai napon tartott sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy hosszú távú, stratégiai jelentőségű szponzori együttműködésre lépett a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel (MOKSZ), amelynek első mérföldköve a 2016-os ISU Szinkronkorcsolya Világbajnokság támogatása lesz.

 

A szinkronkorcsolya a korcsolyasport legfiatalabb és egyúttal leglátványosabb szakága. Egy csapatban 16-an korcsolyáznak egyszerre, ötvözve a műkorcsolya és a jégtánc elemeit. 2008. után 2016. április 7. és 9. között immár második alkalommal ad otthont Budapest e sportág világversenyének, ahol természetesen magyar indulókért is izgulhat a közönség.

 

Az idén immár 80 éves Ricoh sporttámogatási programja nagy múltra tekint vissza, globális szinten számos sporteseményt szponzorál. Több évre visszamenőleg főtámogatója többek között az ATP tenisztornának és a Ricoh Women's British Open női golfbajnokságnak is. A sport iránti elkötelezettség vezérelte a Ricoh Hungary Kft-t is akkor, amikor támogatásával hozzájárult a magyar korcsolyázás és ezen belül a budapesti ISU Szinkronkorcsolya Világbajnokság megrendezéséhez. A támogatói szerződés ünnepélyes aláírására a MOKSZ és a Ricoh Hungary Kft. között a budapesti Tüskecsarnokban megrendezett sajtótájékoztató során került sor.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy szponzori együttműködésre léphettünk a MOKSZ-szal és a támogatási szerződés aláírásával hozzájárulhattunk a szinkronkorcsolyázás minél szélesebb körű megismertetéséhez és egy világszínvonalú esemény lebonyolításához. A Ricoh közismert globális elkötelezettségéről a sport és a sportos életmód iránt, ennek égisze alatt bízunk abban, hogy elősegíthetjük e látványos és igazi csapatmunkát igénylő sportág népszerűsítését is” – mondta Kustos Ferenc, a Ricoh Hungary Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója.