449 vak és gyengénlátó nyert a szoftverpályázaton

forrás: Prím Online, 2015. december 5. 14:14

Összesen 449 látássérült fiatal és felnőtt kap képernyőolvasó és nagyító szoftveradományt az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány jóvoltából. Az új licencek és frissítések, melyek összértéke 87 millió forint, nélkülözhetetlen segítséget jelentenek a vak és gyengénlátó emberek számára a tanulásban és a munkavállalásban.

Alapítványunk minden második évben szoftveradományozási pályázatot hirdet vak és gyengénlátó magánszemélyek számára, így történt ez az idén ősszel is, amikor megjelentettük a legkorszerűbb magyar nyelvű képernyőolvasó – és nagyító programokra vonatkozó pályázati felhívásunkat.

Idén az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány a látássérült közösség összefogásának köszönhetően az összes beérkezett pályázati igényt ki tudta elégíteni, így mind a 449 pályázó hozzájuthat a legkorszerűbb segítő szoftverekhez illetve szoftver-frissítésekhez.

Az elnyert licencek, a JAWS for Windows 15.0 (17-es verzióra történő hitelesítéssel) és a MAGic 13.0, Windows 10 kompatibilis licencek, tehát már a Microsoft legújabb operációs rendszerét is tudják kezelni.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány 15 éve segíti a vak és gyengénlátó embereket többek között speciális képernyőolvasó és – nagyító szoftverek honosításával és adományozásával. Az alapítvány látássérült programozói által honosított programok segítségével a vak és gyengénlátó emberek önállósága nagy mértékben nő: tanulhatnak, munkába állhatnak, látó segítség nélkül intézhetik ügyeiket.