Klein Dávid a Mount Everesten teszteli a G-SHOCK karórát

forrás: Prím Online, 2014. március 28. 10:27

Klein Dávid idén tavasszal a Monut Everest megmászására készül. Az expedíció április 6-án indul Budapestről, hogy két hónapos munka eredményeként elérje fő célját, a legmagasabb csúcs meghódítását oxigénpalack nélkül. Egyúttal a G-SHOCK magashegyi tesztelője is lesz, hiszen útja során a hegymászók részére készített GW-9400 „RANGEMAN” modell valamennyi képességét próbára teszi.

Az expedíció a tervek szerint április közepén előbb egy 5200 m-es, majd egy 6400 méteres magasságban található, előretolt alaptábort ér el. Három további magashegyi tábor kiépítése után, május utolsó napjaiban kezdődik meg a 8300 méterről induló csúcstámadás. Magyarországról Dávidot egy profi meteorológus csapat segíti időjárás-előrejelzéseivel, de segítségére lesz a G-SHOCK GW-9400 karóra is, amely alapvető légköri adatokkal látja el mászása során. A „RANGEMAN” ugyanis megjeleníti a napfelkelte/napnyugta időpontokat, a légnyomást és a tengerszint feletti magasságot, valamint a hőmérsékletet, iránytűjének pontosságát pedig egy mindössze 1x1mm-es érzékelő biztosítja.

 

 

Klein Dávid elmondta, hogy a cél Földünk legmagasabb pontjának oxigénpalack nélküli megmászása, valamint magas színvonalú dokumentáció készítése, legfontosabb kitűzésünk mégis az, hogy az expedíció minden tagja épen és egészségesen térjen haza júniusban. Bízom benne, hogy a RANGEMAN karóra az expedíció sikerének méltó részese lehet” .