Már a Szentendrei Skanzenben is sorban állás nélkül lehet belépőjegyet venni

forrás: Prím Online, 2020. május 22. 20:01

Holnaptól, május 23-tól elérhetővé válik a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (szentendrei Skanzen) belépőjegyeinek mobilfizetéssel történő megvásárlása és érvényesítése. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és az Skanzen együttműködési megállapodásának köszönhetően a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül is elérhetővé válik a belépőjegy digitalizált formája, így a látogatóknak nem kell sorban állniuk a jegypénztárnál.

Mobilfizetéssel azonnal, sorban állás és várakozás nélkül, okostelefonon keresztül, megvásárolható a szentendrei Skanzen belépőjegy, amely a vásárlást követve azonnal felhasználható, nincs átfutási idő, nincs szükség nyomtatásra, ellenőrizhető és nyomon követhető akár a későbbiek során is. A mobilfizetéssel megvásárolt belépőjegynek nincs tranzakciós vagy egyéb költsége, pontosan annyit fizet a felhasználó, mint amennyit a pénztáránál fizetne.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az elmúlt években a Budaörsi Varsapark, a Debreceni Állatkert és Vidámpark, a Fővárosi Állatkert, a Gödöllői Királyi Kastély, valamint a Kecskeméti Vadaskert belépőjegyeinek digitalizált formájú értékesítését valósította meg.

 

„Nagy öröm számunkra, hogy az országban már több vadasparkban és állatkertben jól működő mobilfizetési megoldást a Skanzenben is be tudjuk vezetni, hiszen ezzel sorban állás nélkül oldható meg a belépőjegyek értékesítése és egyúttal a vendégeinket és a kollégáinkat is védjük a koronavírus fertőzésétől. A következő időszakban a Skanzen 1000 forintos sétálójeggyel, a megszokott nyitvatartási rend szerint, keddtől vasárnapig, 9.00 és 17.00 óra között látogatható. A sétálójeggyel a házirend kereteit betartva járhatók be a tájegységek, a 60 hektáros terület, az utcák. A házaink egyelőre zárva lesznek, egyes épületbelsők kívülről megtekinthetők, de belépni egyelőre nem lehet” – nyilatkozta Dr. Cseri Miklós a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója.

 

„Jelentős forgalmat bonyolítottak az elmúlt hónapokban azok a szolgáltatások, amelyek a virológiai kitettséget csökkentik, köztük az általunk kínált készpénzmentes szolgáltatások is, amelyek árdrágítás nélkül biztosítanak egyszerű és gyors, digitalizált fizetési megoldásokat. A most elindított, mobilfizetéssel elérhető Skanzen belépőjegy és ellenőrzési megoldással a látogatók sorban állás nélküli tudják megtekinteni a Skanzen látványosságait, az attrakciókat. A látogatónak le kell töltenie okostelefonjára a mobilfizetési applikációt, ki kell választania a megfelelő belépőjegyet és nincs más dolga, mint élvezni a gyors és készpénzmentes fizetés előnyeit. A megvásárolt belépőket elegendő telefonon bemutatni, nincs szükség egyéb teendőkre, azonnal felhasználhatóak.” – nyilatkozta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport központja

Megnyílt Magyarország vadonatúj e-sport központja, a Delta 1 Esports Café. A budapesti bázis egyedülálló módon trénereket, játékos menedzsmentet, mentorprogramokat, edzőtábort kínál az amatőr és profi e-sportolóknak, továbbá AI képzéseket minden érdeklődőnek. Az új központ küldetése, hogy felemelje az e-sport tehetségeit, segítse mindazokat, akik szeretnének ezen a területen fejlődni, érvényesülni.

2024. június 2. 17:48

SZTNH: a fiatalok kétharmada tisztában van azzal, hogy a MI használata felvethet szerzői jogi aggályokat

Tízből négy fiatal használt már mesterséges intelligencián (MI) alapuló eszközt, derül ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) idei kutatásából

2024. június 2. 15:39

Az állkapocs mozgását és a környezeti zajszintet is elemzi az LG új fülhallgatója

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb TONE Free fülhallgatóját, amelyet a lenyűgöző hangzás jegyében terveztek. Az új T90S modellt grafén, azaz egyetlen atom vastagságú grafitréteg felhasználásával alkották meg, amellyel az eszköz a korábbinál kényelmesebb illeszkedést kínál. 

2024. június 2. 13:46

Reprezentatív véleménykutatás készült a mobiltárca alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói szokásokról

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) újabb országos reprezentatív közvélemény-kutatást készíttetett: az Egyesület ezúttal a „Mobiltárca megoldások a felhasználók szemével – reprezentatív kutatás a mobiltárca (wallet) alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói szokásokról és attitűdről” témában végezte el a kétfázisú felméréseit.

2024. június 2. 11:53

Látványos felületen böngészhetjük 5000 egyetem kutatási teljesítményét

Mit, hol, kikkel együttdolgozva kutatnak leginkább egy egyetem munkatársai? – Oxfordtól Tokióig a Corvinus Rankless nevű online felülete látványosan összegzi a világ felsőoktatásának kutatási teljesítményét, kapcsolódási pontjait. Szűrhetünk földrajzi, tudományterületi szempontokra, de szakmai folyóiratokra is.

2024. június 2. 10:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52